CV van Prof.dr M.H. Braakman

Mario Braakman is psychiater en cultureel antropoloog. Hij is hoofdopleider psychiatrie en klinische geriatrie van Pro Persona en hoogleraar transculturele forensische psychiatrie aan de Tilburg University.

In 1985 en 1986 deed hij antropologisch veldwerk onder de Yucateekse Mayas in Quintana Roo, Mexico.
Vanaf 1996 werkt hij als psychiater bij Pro Persona te Wolfheze. Eerst een jaar op een opnameafdeling en van 1997 tot 2007 op de afdeling Phoenix, een categorale instelling voor de psychiatrische behandeling van asielzoekers en vluchtelingen. Momenteel is hij A-opleider psychiatrie en verder onder meer coördinator interculturalisatie.
Zijn redactionele ervaring bestaat uit het redigeren van een boek over gezondheidszorg en cultuur en hij maakte 10 jaar deel uit van de redactie van het Nederlands-Vlaamse tijdschrift Medische antropologie.
In 2013 promoveerde hij op een onderzoek over trauma en psychose: Posttraumatic stress disorder with secondary psychotic features. A diagnostic validity study among refugees in the Netherlands.
Momenteel is hij onder meer voorzitter van de afdeling transculturele psychiatrie van de NVvP, president-elect van de World Association of Cultural Psychiatry en redacteur van de World Cultural Psychiatry Research Review.

Conflict of interest
Geen.

Categorieën:

Deelgebieden

Transculturele psychiatrie